Een agriturismo huren is erg interessant als je eens wat anders wilt. Een agriturismo huren in Toscane is daarom de ideale uitvalsbasis om de prachtige steden als Florence, Pisa en Siena te ontdekken. Breng ook zeker een bezoek aan de Chianti wijnstreek! Wil je naar Toscane zonder alle massatoerisme om je heen te hebben? Je kan dit op een schappelijke afstand van alle historische en culturele kleine en grote plaatsen vanaf de agriturismo's.

Wat is een agriturismo?


Eerst wil je natuurlijk weten wat is een agriturismo precies is. Het is een boerenbedrijf en het wordt ook gebruikt als een toeristische accommodatie. De eigenaar van de agriturismo is vaak naast gastheer ook de boer van het bedrijf. Oorspronkelijk zijn ze niet gebouwd om te gebruiken als vakantie-accommodatie. Vroeger werden ze wel eens gebruikt om een vakantieganger een overnachting aan te bieden. Je sliep dan tussen de olijfgaarden, wijnranken en fruitbomen. In de avond kon je aanschuiven voor een Italiaans huisgemaakt gerecht. Op je vakantie in Toscane bevind jij je in de Italiaanse landelijke levenswijze. Toscane staat er het meeste bekend om als het gaat om het huren van een landelijke accommodatie. Dit kunnen Bed & breakfasts, kamers, appartementen, vakantiehuizen en vakantievilla's zijn. Je kan in veel gevallen wijn, olijfolie, jam en honing ter plekke kopen en eventueel proeven. Dit is afhankelijk van wat voor soort boerenbedrijf het is. Ga je een agriturismo huren in Toscane, dan zal je hierdoor een ideale combinatie van natuur, ontspanning en cultuur vinden. Meestal is de prijs/kwaliteit in goede verhouding. Je hebt zelfs accommodaties waar je voor een goede prijs mee kan eten bij de eigenaren.

Agriturismo huren in Toscane, een auto is noodzakelijk

Als jij je vakantie gaat doorbrengen in één of meerdere agriturismo's dan beleef je het authentieke Italië tussen de olijfbomen, fruitbomen, wijnranken, heuvels en bergen. Hiervoor heb je echt een auto nodig. De toegangsweg naar de agriturismo kan onverhard zijn, zeker in de regio Toscane komt dat regelmatig voor. Het is dus zomaar mogelijk dat je de laatste paar kilometer naar jouw agriturismo over een zandweggetje moet rijden.

Faciliteiten argiturismo


Kies je ervoor om een agriturismo te huren voor een rustige vakantie in Toscane, dan kan je genieten van een fijne accommodatie in een prachtige omgeving. Ze staan bekend om hun karakter en ze zijn voorzien van diverse faciliteiten. Je kan een agriturismo vinden met een restaurant, wifi, een zwembad en airconditioning. Bij veel accommodaties zijn ook voorzieningen zoals speeltuinen zodat kinderen zich tijden de vakantie prima kunnen vermaken. De slaapplekken tussen de fruitbomen zijn veranderd in diverse soorten accommodaties zoals appartementen, vakantiewoningen en vakantievilla's. Op warme dagen is het heerlijk verfrissend om af te koelen in een zwembad. De meeste hebben er één op het terrein om te gebruiken. Dit is natuurlijk een mooie bijkomstigheid voor je vakantie in Toscane. De accommodaties zijn van alle gemakken voorzien. De meeste hebben een eigen keuken om zelf heerlijke maaltijden te kunnen bereiden. Gebruik hiervoor de producten die rechtstreeks van het land afkomen. Heb je geen zin om zelf te koken, bij veel accommodaties is een restaurant aanwezig om lekker te eten.

De voordelen van een agriturismo in Toscane


Een agriturismo huren tijdens je vakantie in Toscane. Je verblijft in een sfeervolle en landelijke stijl en de omgeving is lekker rustig, je kan er genieten van heerlijke streekproducten. De accommodaties zijn omgeven door veel ruimte en zijn comfortabel. Het uitzicht vanaf de accommodaties zijn schilderachtig mooi. Het landschap van Toscane kan je in alle rust bewonderen. Het is net even anders en op deze manier kan je de regio waar je verblijft rustig ontdekken. Leuk om te weten: de agriturismo wordt door Italianen beschouwd als belangrijk cultureel erfgoed.

Agriturismo huren in Toscane


Reacties

Er werden nog geen reacties gepubliceerd.

Voeg reactie toe