Waar liggen de mooiste kustplaatsen van Toscane? Je vindt ze op verschillende locaties. Wat jij één van de mooiste kustplaatsen van Toscane vindt is afhankelijk van verschillende factoren. Ben je liefhebber van oude dorpjes of geniet je meer van shoppen en luxe? Hieronder lees je over een aantal kustplaatsen die vallen onder de mooiste kustplaatsen van Toscane. Ze zijn prachtig en hebben allemaal hun eigen bijzonderheden.Portofino, één van de prachtigste kustplaatsen in Toscane

Portofino in Toscane is één van de mooiste, prachtigste en fotogeniekste oude kustplaatsen. De gekleurde huisjes en een panoramisch uitzicht over de zee van Toscane zijn hier verantwoordelijk voor. Ben je niet van de oude dorpen, je vindt hier ook luxe resorts en winkels van te dure merken. Het is echt het mooiste haventje aan de Middellandse Zee. Je wilt Portofino in Toscane gewoon in het echt zien, zeker als je in de buurt bent. Er is zelfs een replica te zien van het stadje in Universal Orlando Resort in Orlando Florida.

Eén van de mooiste kustplaatsen, Portofino in Toscane, is gelegen op een bergachtig schiereiland en het heeft de status van regionaal natuurpark. In de baai San Fruttouose werd in 1954 op zeventien meter diepte een Christusbeeld geplaatst genaamd Christus van de diepte. Deze moest ervoor zorgen dat de vissers en duikers werden beschermd.Vernazza hoort bij de oude kustplaatsen


Als onderdeel van de legendarische Cinque Terra is dit mooiste eeuwenoude dorpje Vernazza in Toscane een geschiedenisles met een prachtig uitzicht. In dit mooiste Italiaanse kustplaatsje wordt jaarlijks het piratenfestival gevierd, een belevenis om niet te vergeten. Maak een wandeling door de wijngaarden en olijfgaarden en geniet van een mooiste uitzicht, wat je normaal gesproken alleen op een ansichtkaartje ziet. Eén van de mooiste kustplaatsen van Toscane strekt zich uit richting de zee en heeft qua vorm wat weg van een varend schip. Er is een kerkje gebouwd dat direct aan de kustlijn staat, Santa Margherita d'Antiochia.Positano in Toscane


Hou je niet van warenhuizen maar kan je genieten van de kleine en knusse boetiekjes? Positano in Toscane mag je dan niet missen. Het is niet zo dat je hier lekker voordelig naartoe kan op vakantie. De kust is een locatie vol met de mooiste cultuur, het lijkt alsof de huizen losjes tegen de berg zijn gegooid. Het is een onvergetelijk uitzicht waar je alleen maar van kan genieten. De zee verandert ieder uur van tint, onvoorstelbaar mooi om te zien.

Houd er rekening mee dat in de zomer de temperaturen zo de 40 graden bereiken. De winkeltjes sluiten in augustus vaak de deuren zodat de eigenaars ook zelf kunnen afkoelen in de zee en op het strand.Castiglione della Pescaia, één van de mooiste kustplaatsen


Eén van de mooiste kustplaatsen langs de kust van Toscane is Castiglione della Pescaia. Je kan hier kiezen tussen vier prachtige stranden. Ze zijn allemaal verdeelt in afgezette stranddelen. Je moet hier wel gebruik maken van de aanwezige faciliteiten. Ga je voor een wandeling door de middeleeuwse straatjes dan kom je uit bij een 15e eeuws kasteel. Deze bevindt zich op het hoogste punt van het stadje. Je kan hier genieten van het schitterende uitzicht over de haven, de zee, de stranden en diverse eilanden.

In de 12e eeuw werd Castiglione della Pescaia in Toscane voor de eerste keer ommuurd. Als je nu de stadsmuren, stadspoorten en de 3 stadstorens bekijkt zijn deze niet meer uit die tijd, deze dateren uit de 15e eeuw. In die tijd is de 2e ommuring gerealiseerd. Wil je de restanten bewonderen van de 12e eeuwse ommuring, de stadspoort Portaccia dateert uit de 12e eeuw en staat in de benedenstad en de torre Lilli.

Het bijzonder mooie kasteel Castello di Castiglione della Pescaia in Toscane is alleen van de buitenkant de bewonderen. Doordat het kasteel in privébezit is kan deze niet van binnen worden bekeken. Het kasteel is in de 10de eeuw gebouwd en in de 13e en de 19e eeuw is deze voor een groot deel verbouwd.

Porto Ercola, valt onder de mooiste kustplaatsen in Toscane

Van origine is het mooiste plaatsje Porto Ercola in Toscane een vissersdorp, prachtig gelegen tegen groene hellingen met uitkijk over een schitterende blauwe baai. Er is een nieuw gedeelte met appartementen, hotels en een jachthaven in één van de mooiste kustplaatsen van Toscane. Ver boven de plaats staan een fort en een burcht. 

In de buurt van één van de kustplaatsen Porto Ercola zijn drie kastelen; il Forte Filippo, La Rocca en il Forte Stella. Porto Ercola was in de jaren zestig een plaats waar veel artiesten vertoefden. Later kwamen de rijke bootliefhebbers naar Porto Ercola in Toscane op weg van Saint-Tropez naar Capri. Vroeger bracht de familie van Oranje hun vakantie in Porto Ercola door. Dit in de prachtige villa l’Elefante Felice, de gelukkige olifant werd hiervoor gebruikt. De villa is ondertussen gesloopt. 

Porto Ercola is één van de kustplaatsen van Toscane die niet heel toeristisch is, er zijn vooral veel Italianen. Je kan hier de prachtige haven en baaien bewonderen.

Vakantiehuis huren aan de Toscaanse kust


Reacties

Er werden nog geen reacties gepubliceerd.

Voeg reactie toe