Als je van plan bent om een rondreis door Toscane te maken dan kan je hier alvast lezen over de 5 mooiste dorpen in Toscane. Cetona met zijn smalle historische straatjes, over een schilderij van Madonna in Suvereto, het autovrije dorp Pitigliano, de witte rozen in Montescudaio en Anghiarim met zijn tientallen meters hoge stadsmuren.

Rondreis langs Cetona

Cetona is één van de 5 mooiste dorpen in Toscane en een tip voor een rondreis door Toscane. Cetona staat ook op de lijst “I Borghi Piú belli d’Italia” met mooiste dorpen van Toscane - Italië. In dit mooiste dorpje in Toscane zijn er opvallend veel smalle historische straatjes. Piazzo Garibaldi is het belangrijkste en mooiste plein van Cetona in Toscane, hier vind je enkele winkeltjes en barretjes. Eens per week is hier een markt, vanaf dit plein kan je via diverse smalle trappen en straatjes door het dorp wandelen. Volg je de weg naar boven, dan kom je bij een oud kasteel "La Rocca". Helaas is het kasteel niet meer toegankelijk, maar je kan vanaf hier wel genieten van een schitterend uitzicht. Tijdens een wandeling door de mooiste straatjes word je meegenomen naar vroeger.

Suvereto, één van de mooiste dorpen tijdens je rondreis

Bij de oude stadspoorten die je tegenkomt voordat je één van de mooiste dorpen in Toscane binnenloopt zie je eerst de Chiesa di San Michele Arcangelo. Deze komt uit de achttiende eeuw. Ga je de kerk bezoeken bekijk dan de mooie mozaïken tegen de muren bij de doopvont. Ben je eenmaal door de stadspoort dan volgt de volgende kerk Chiesa della Madonna di sopra la Porta. Deze komt uit de vijftiende eeuw. In de achttiende eeuw heeft deze kerk een opknapbeurt gehad. Dit naar aanleiding van een schilderij van de Madonna die het mooiste dorp heeft gered van verdrinking. Het is een belangrijke legende die wordt verteld over Suvereto. Neem ook een kijkje bij het Palazzo Comunale, dit is een voormalig paleis en dateert uit de dertiende eeuw. Bewonder de klokkentoren en de schitterende gevel. Het kasteel La Rocca Aldobrandeschi is de belangrijkste bezienswaardigheid van één van de mooiste dorpen in Toscane, Suvereto. Op het hoogste punt van het dorp in Toscane staat dit kasteel. Via een smal voetpad en een trap kan je deze bereiken. Ben je boven dan zie je dat het voormalige kasteel is gerestaureerd. In de negentiende eeuw zijn er meerdere muren geplaatst zodat het kasteel beter leefbaar zou worden.

Pitigliano, niet te missen tijdens je rondreis door Toscane

Pitigliano in Toscane lijkt op een oude burcht, dit komt door de bijzondere vorm en ligging van één van de mooiste dorpen. Als je tijdens een rondreis aankomt rijden is het aanzicht fenomenaal. Het feit dat het historische centrum van het dorp autovrij is kan voor wat parkeerproblemen zorgen. Over het algemeen zal je een eind van het dorp parkeren en een stuk naar boven moeten lopen om dan de oude stadspoort te bereiken. 

Op het moment dat je de stadspoort door bent, dan kom je uit op een pleintje waar je een theater en toeristische informatie vindt. Het kan zomaar zijn dat als je er komt dat er een markt is, deze worden hier regelmatig gehouden. Het Piazza Fortezza Orsini is het mooiste plein van Pitigliano in Toscane. In de zomermaanden kan je hier een terrasje pakken en de zeventiende-eeuwse fontein bewonderen.

Montescudaio

Het is heel bijzonder dat Montescudaio tot één van de 5 mooiste dorpen van Toscane behoord. Tijdens een rondreis is het de moeite waard om dit dorp te bezoeken. In de negentiende eeuw is het mooiste dorp tot twee keer toe door een aardbeving verwoest. Veel bouwwerken en oude huizen zijn door die aardbevingen vernield. Na de bevingen heeft het dorpje zijn middeleeuwse karakter verloren, wel zijn de huizen vervangen en het kasteel is gerenoveerd. Als je tijdens een rondreis langs Montescudaio – Toscane gaat neem dan de tijd voor de Oratio della Santissima AnnuziataIn. In de vijftiende eeuw is de Oratio della Santissima in Montescudaio - Toscane gebouwd en aan het begin van de twintigste eeuw herbouwd. De beelden die de aardbevingen hebben overleefd zijn nu nog te zien in de kapel. In het begin van september worden ze naar de chiesa di Santa Maria Assunta gebracht, dit met een processie. Je ziet dan één van de mooiste dorpen versierd met witte rozen.

Anghiari, één van de mooiste in Toscane tijdens een autovakantie


Eén van de 5 mooiste dorpen van Toscane om langs te gaan tijdens een rondreis is ontstaan in de elfde eeuw. De indrukwekkendste stadsmuren van deze regio staan in Anghiari. Ze zijn wel tientallen meters hoog en je kan genieten van een prachtig uitzicht op de vallei. De stadsmuren hoef je niet zelf te beklimmen, je kan er naartoe met de lift vanaf de parkeerplaats. Het dorp heeft voldoende steile trappen om te beklimmen, maar de eerste krijgt je cadeau. Piazza del Popolo is één van de mooiste pleinen van Anghiari in Toscane. Het Palazzo Pretorio, nu in gebruik als stadhuis en het Antio Rocca staan op dit plein. In Anghiari zijn meer bezienswaardigheden, het stadstheater Ricomposti, het Baldaccio plein en gallerij Girolamo Magi.

Op vakantie naar Toscane? Verblijf in een vakantiewoning

Vakantiehuizen Toscane


Reacties

Er werden nog geen reacties gepubliceerd.

Voeg reactie toe