Midden Frankrijk, Frankrijk

Streekinformatie Midden Frankrijk

De Loire ligt in het noordwesten van Frankrijk, onder Bretagne en Normandië. Het westelijke deel van het gebied ligt aan de Atlantische Oceaan. De Loire is met een lengte van ongeveer 1000 km de langste rivier van Frankrijk. Het dal van de Loire telt talrijke imposante kastelen en mooie wijngaarden. Het Loiret departement leent zich uitstekend voor fietsvakanties. De Loir-et-Cher is dan weer rijk aan historisch erfgoed. De Indre-et-Loire kenmerkt zich door schitterende renaissancekastelen en de Maine-et-Loire gaat prat op een adembenemende natuur. Kortom, voor elk wat wils! Ontdek mooie vakantiehuizen in Midden Frankrijk die te huur worden aangeboden.

Bezienswaardigheden Midden Frankrijk

Wil je volledig betoverd worden? Bezoek dan het kasteel van Chambord, op 9 km van Blois en ten zuiden van de Loire. Dit meesterwerk in renaissancestijl is met zijn 440 vertrekken het grootste van de Loire kastelen. Mis het terras van het kasteel niet. Daar geniet je van een adembenemend zicht op de duizenden dakkapellen, schouwen en torens. Daarna kan je het mooie park verkennen dankzij de bewegwijzerde paden. Doe je dit liever in stijl? Tochten per koets zijn ook mogelijk. Het Forêt d’Orléans is met een oppervlakte van 50.000 ha het grootste bos van Frankrijk. Je vindt er wilde herten, visarenden, eiken en pijnbomen. Het leent zich uitstekend voor wandelingen omdat het vrij vlak is. Wist je dat de beroemde tarte tatin in de Loire streek ontstaan is? De zussen Stéphanie en Caroline Tatin hadden een hotel in Lamotte-Beuvron. De eerste taart die ze bakten, was een appeltaart op haar kop. En zo werd de tarte tatin geboren.

Populaire steden of dorpen om te bezoeken in de Loire Vallei

Blois is de hoofdstad en de grootste stad van het departement Loir-et-Cher. De stad heeft nog veel van haar middeleeuwse karakter kunnen behouden. De Saint-Louis kathedraal en het kasteel van Blois zijn niet te missen bezienswaardigheden. Tours, de grootste stad van de Indre-et-Loire, telt talloze prachtige gebouwen zoals de Saint-Gatien kathedraal en de St. Julien abdijkerk. Struin je graag langs markten? Dan ben je in Tours aan het juiste adres. Hier worden wekelijks niet minder dan 30 markten gehouden! Van groenten en fruit tot antiek en brocante… keuze genoeg!

Vakantiehuizen Midden Frankrijk te huur

Een vakantiehuis huren in Midden Frankrijk? Ontdek welke vakantiehuizen Midden Frankrijk te huur zijn op RelaxHomes.nl.

Foto: vostok 91, https://flic.kr/p/musYjg


Accommodaties in Midden Frankrijk

Vakantiehuizen Midden Frankrijk

Geselecteerde vakantie accommodaties