Ontdek een kleine greep uit tal van activiteiten en bezienswaardigheden voor een boeiend bezoek aan Malaga.

Malaga is de 2de grootste stad van Andalusië, en de op vijf na grootste stad van Spanje. De stad ligt aan de Middellandse Zee, aan de toeristische regio Costa del Sol. De stad heeft een zomers klimaat en kent zachte winters met temperaturen rond de 20 graden. Een ideale reisperiode is de maand september. Tevens is het ook de geboorteplaats van filmster Antonio Banderes en Pablo Picasso.

Kathedraal Malaga

De kathedraal van Malaga vormt de centrale trekpleister van de stad. Een prachtig gebouw in al zijn glorie te bezichtigen. Zowel overdag als s avonds wanneer het mooi verlicht is. De bouw begon in 1528, nadat de christenen Málaga hadden veroverd. De bouw was pas twee en een halve eeuw later klaar, waardoor hij verschillende bouwstijlen heeft. Sommige hotels of gebouwen hebben rooftopbars met een mooi zicht op de kathedraal. Een idyllisch aperomoment. Hotel Molina Lario heeft een rooftopbar met een fantastisch uitzicht. Via de lift kan je heel vlot de bar bereiken. Zorg er wel voor dat je tijdig jouw plaats reserveert.

Fort Alcazaba

Aan de voet van Het fort van Alcazaba kan je gratis een Romeins theater bezoeken. Voor een paar luttele euro’s kan je het fort zelf bezoeken. Er is er ook een archeologisch museum gevestigd. Trek hier wel voldoende tijd voor uit, gezien de wandeling naar de top sowieso al 2 uur duurt. Daar heeft u de ruïnes van het Castillo de Gibralfaro en een prachtig uitzicht over de haven en stad.

La Malagueta Plaza de Toros

De arena van Malaga heeft een eigen arena. Deze wordt gebruikt voor tal van evenementen. Van stierengevechten tot muziekoptredens. Er kunnen zo’n 9000 mensen geplaatst worden. Het werd gebouwd tussen 1874 en 1876 naar een ontwerp van Joaquín Rucoba. De arena is een beschermd monument en heeft een doorsnede van 52 meter. Wie geen zin heeft om deze van dichtbij te bekijken heeft een mooie view vanaf de uitkijkpost bij het fort van Alcazab. Deze kan je via de wandeling bereiken, die naast het fort van Alcazaba start. Deze wandeling naar de top duurt ongeveer 1 uur. Dezelfde weg neem je terug naar beneden.

Catamarantocht op de Middellandse zee

Een toeristische attractie is de catamaran tocht. Aan de haven van Malaga, liggen er verschillende toeristische boten die een heerlijke zonsondergang kunnen aanbieden. Deze tocht duurt slechts 2 uur, maar je zult je geen moment vervelen. De organisatoren bieden voldoende drankmogelijkheden aan boord. Verder zijn er voldoende staanplaatsen op de boot. Zitplaatsen buiten zijn dan eerder beperkt; waarbij het aangeraden wordt om zo snel mogelijk als eerste op de boot te stappen. Op die manier heb je altijd de beste plaats op foto’s te trekken zonder dat er volk op staat van de boot zelf. Neem zeker een trui mee; afhankelijk de periode en tijdstip je van wal gaat. Een heerlijke zeebries en een fantastische zonsondergang is een mooi begin of afsluiter van de avond.

Mercado Central de Atarazanas

De Mercado Central de Atarazanas is een gemeentelijke markt in de Spaanse stad Malaga. Het huidige gebouw is het werk van architect Joaquín de Rucoba. Deze werd tussen 1876 en 1879 gebouwd. De oorspronkelijke bestemming was een marinewerkplaats waarvan alleen een marmeren deur bewaard is gebleven. Een fijne markt voor al jouw zintuigen.

Museum van Pablo Picasso

Het Museo Picasso is een museum gevestigd in het Palacio de Buenavista. Dit is in de buurt van het geboortehuis van Pablo Picasso. Het heeft ongeveer 200 werken, waaronder ook sculpturen en keramiek. In oktober 1997 gaven de erfgenamen van Picasso toestemming om voor 50 jaar werken tentoon te stellen. Het museum beschikt over een bibliotheek, een documentatiecentrum en een auditorium.

Restaurants in de kijker

El pimpi: Een van de bekendste toeristische restaurants van Malaga. Dit is ideaal om met grote groepen te reserveren. Vooral zijn huiselijk en charmant kader is een uniek gegeven. Het is er gigantisch groot met heel wat gangen doorheen verschillende ruimtes. Qua eten zit je goed; maar behoort niet tot de verfijnde kuiken. Het is er sowieso zeer aangenaam vertoeven. Op voorhand reserveren is een must.

Tapasrestaurant El Meson de Cervantes: Eén van de must dos en tevens de aanrader indien je gevarieerde en kwalitatieve tapas wenst te eten. Gezelligheid troef, maar oh zo lekker. Op stip nummer 1.

Restaurant Balausta in hotel Palacio Solecio: Heel mooi kader in een serene sfeer. Wijkt sterk af van de gezellige drukte in de klassieke tapasbars. Cocktails zijn er heerlijk. Prijs kwaliteit zitten de maaltijden eerder aan de duurdere kant.

Sport en ontspanning in en rondom Malaga

Padel in Malaga
Padel vindt zijn oorsprong in Spanje. Dus waarom eens niet deze klassieker uitproberen. Met de zomerse temperaturen, is het een heerlijke sport om buiten te beoefenen. Op 10 minuten wandelen van het centrum kan je deze beoefenen op de bovenste verdieping van een fitness club. De Atico Padel club. Racketjes en ballen kan je daar ook huren.

Malaga per fiets verkennen?
Het kan. Bovenal spreken de gidsen perfect Nederlands om je mee te nemen doorheen deze stad. Met de fiets kom je trouwens op moeilijk bereikbare plaatsen en uitzonderlijke toeristische locaties.

Hammam Malaga
Deze hammam in totale Arabische stijl is een aanrader voor wie een zen beleving wenst te hebben. Je kan er genieten van vele thermische baden ; Zowel koude als warme. Turkse stoombaden en massages zijn ook mogelijk. Zo kan je kiezen voor massages per tijd of per onderdeel van het lichaam. Vooraf aan de massage kan je enkele etherische massage oliën uitproberen. Jouw favoriet wordt dan toegepast tijdens jouw persoonlijke massage. Badkleding is verplicht en douches met zepen zijn aanwezig na afsluiten van de massage sessie. Ideaal om voor een ontspannend en verkwikkende avond.



Caminito del Rey: Een wandeling van formaat
Op ongeveer een uurtje rijden vanuit Malaga, kan je de Caminito del Rey bereiken. Een gigantische kloof van de Desfiladero de los Gaitanes, uitgehouwen door de rivier van Guadalhorce. Je maakt er een verbluffende natuurwandeling en ontdekt de omgeving op paden van 5 kilometer langsheen de rand van de kliffen. In de smalste delen is het slechts 10 meter breed en reikt het tot meer dan 400 meter hoog. U heeft een prachtig uitzicht vanaf de top van de rotsen. Daarnaast zal je gids meer informatie geven over de omgeving. De rotsformaties zijn origineel gebouwd door de arbeiders van de waterkrachtcentrales. Reserveren op voorhand is noodzakelijk. Een must do !

Verblijven in Andalusië?

Vakantiehuizen Andalusië

 


Reacties

Er werden nog geen reacties gepubliceerd.

Voeg reactie toe