La Palma, Canarische Eilanden, Spanje

Het eiland La Palma

La Palma staat bekend als het ‘groene eiland’ door zijn rijke begroeiing. Het is net zoals La Gomera geliefd bij wandel- en natuurliefhebbers. Er is meer dan 1000 kilometer voorzien aan wandelpaden zodat er voor elk type wandelaar wat wils is. Let op: dit is geen strandbestemming! Er zijn wel enkele zwarte stranden, maar het grootste gedeelte van de kust bestaat uit rotsen. Hierdoor is La Palma minder afhankelijk van toerisme dan de andere eilanden. Net zoals de andere Canarische eilanden is dit een vulkaaneiland. De laatste uitbarsting dateert van 1971 en vond plaats in het zuiden van het eiland.

Santa Cruz de La Palma

De hoofdstad van het eiland heeft een prachtige ligging en een vrij harmonieus voorkomen. Het oude stadscentrum ligt parallel aan de kust. Aan de Avenida Maritima liggen vele restaurants en bars die geliefd zijn bij de lokale bevolking en bij de toeristen. Wanneer je wandelt door de hoofdstraat van de stad, de Calle O’ Daly, zie je de sporen van het rijke verleden weerspiegelt in de bouwwerken aan weerszijden van de straat. In het midden van de stad ligt de Iglesia de El Salvador aan Plaza de España. Deze monumentale kerk en het stadhuis zijn de meest bijzondere gebouwen in de stad en zijn zeker een kijkje waard.

Parque nacional de la caldera de taburiente

Dit nationaal park ligt in een krater in het hart van het eiland en omvat 46 km2. Er zijn vele kilometers wandelpaden voorzien tussen de dennenbomen, rivierstroompjes en echte watervallen. Let wel op: er is geen bewegwijzering. Neem best water, eten en een goed paar schoenen mee. Je kan een deel van het park ook per auto bezoeken, maar om de echte schoonheid van het park te zien moet je het te voet bezoeken. Het ideale tijdstip om dit te doen is de voormiddag. In de namiddag komen de wolken aanzetten en zal je minder spectaculaire uitzichten hebben.

Los Tilos

Los Tilos is een mysterieus regenwoud in het noordoosten van het eiland dat gelegen is op ongeveer 3 km van San Andrés. Het bos ligt in een kloof en bevat onder andere laurierbomen, lindebomen, mirte en varens. In het bos zijn verschillende wandelingen die variëren van heel gemakkelijk en kort tot lang en moeilijk. Meer informatie kan je krijgen in het bezoekerscentrum aan het einde van de asfaltweg.

Piscinas de la Fajana

Ten noordoosten van Barlovento liggen de Piscinas de Fajana. Vroeger waren deze rotspoelen natuurlijk, maar vandaag zijn ze verstevigd. De “zwembaden” staan in verbinding met de zee, maar zijn toch afgesloten. Hierdoor kan je er veilig zwemmen en heb je geen last van de stroming. Er zijn verschillende niveaus gebouwd waardoor ook kinderen hier veilig kunnen zwemmen.

Vakantiehuizen Tenerife te huur

Een vakantiehuis huren in La Palma? Ontdek welke vakantiehuizen La Palma te huur zijn op RelaxHomes.nl.

Foto: Herry Lawford, https://flic.kr/p/qYxyb


Accommodaties in La Palma

Vakantiehuizen La Palma

Geselecteerde vakantie accommodaties


Inspiratie nodig?